Shantala Baby massage

Samen genieten ...

Kostbare quality-time tussen outers en hun baby! Eens samen met je baby wegglippen uit alle spanningen en stress van de voorbije dag! Door de baby aan te raken is contact en warmte een gerusstelling dat hij niet alleen is, een bevestiging van zijn bestaan en eigen waarde! De tastzin van de baby ligt in zijn huid, dit is hetgrootste en meest gevoelige orgaan. Voelen, strelen, knuffelen zijn even belangrijk als voeding! Lichamelijk contact is daarom heel belangrijk voor de emotionele, lichamelijke en geestelijke ontwikkeling van je baby !

 

Vooral de eerste maanden zijn hiervoor heel geschikt : de baby ligt nog stil en vind het heerlijk om gekoesterd en aangeraakt te worden. Het is een prima manier om de baby nog beter te leren kennen en versterkt jullie band met elkaar. Zo groeit de baby op in een omgeving van vertrouwen en genegenheid. Hierdoor geef je hem de gelegenheid om vol zelfvertrouwen op te groeien.

 

Maar.. babymassage heeft nog meer positieve invloed: Vaak merk je dat je door invloed van massage het slaapgedrag kan worden veranderd. Ook heeft massage invloed op de spijsvertering . Bij regelmatig masseren merk je dat de weerstand tegen ziektes verhoogd wordt.

 

In de toekomst zal er ook de kans gegeven worden om begeleid te worden in het postnataal herstel : Na de bevalling maakt je lichaam heel wat veranderingen door. Zowel lichamelijk, hormonaal, emotioneel en sociaal. Soms kan dit alles wat teveel worden. Ook hierin willen we jullie bijstaan en begeleiden.